Visionen bag

Visionen bag Assens Cable Park

Formålet med projektet er at give flere borgere på Syd- og Vestfyn adgang til gode udendørsoplevelser og faciliteter der hvor de bor.

Vi vil først og fremmest at gøre flere mennesker aktive i naturen og på vandet.

Derudover vil vi skabe et samlingspunkt, hvor borgere, der ikke i forvejen aktivt bruger naturen, har mulighed for at nyde en kop kaffe eller en is mens de er tilskuere til den aktivitet der foregår i området. På den måde vil vi inspirere flere til selv at bruge naturen aktivt, enten i vandrestøvler, løbesko eller på et wakeboard.

Fra ubenyttet beton-ørken, til vandsports-mekka

I Assens har der tidligere ligget en sukkerfabrik. Sukkerfabrikkens bygninger blev ved lukningen i 2006  omdannet til fritids- og kulturinstitutionen Arena Assens. Området rundt om bygningerne har dog ligget ubenyttet hen, indtil Arena Assens og Assens Cable Club i 2022 byggede Syddanmarks første kabelbane til wakeboard og vandski. 

Det udeliv, banen har skabt, vil vi nu bygge videre på og skabe rammerne for et miljø, hvor alle kan samles og dyrke vandsport sammen. Det skal være et pulserende og energisk fællesskab, der opmuntrer til aktiv livsstil og skaber minder for livet!