Visionen bag

Assens Outdoor Arena

Formålet med Assens Outdoor Arena er at skabe et regionalt samlingspunkt for vand-og outdooraktivitet på Vestfyn. Gennem vandglæde og fællesskab ved vandet kan Assens skabe en stærkere stolthed og identitet om at bo med Lillebælt som nabo. Det er målet at flere familier, samt børn og unge på Fyn bliver vandglade og aktive i naturen.

Konkret indebærer projektet en udvidelse af den nuværende sø på den gamle Sukkergrund i Assens samt anlæggelse af foreningsfælles klubhus og stisystem omkring søerne.

En udvidelse af søen giver mulighed for at introducere borgere til vandaktiviteter som SUP, kajak, livredning, vandski og wakeboard i trygge rammer. Det giver samtidig mulighed for at skabe et hjem for andre udeaktiviteter som shelters, vandre- og cykelruter omkring søen. Dermed bliver Assens Outdoor Arena et knudepunkt for fællesskaber i naturen.

Fra ubenyttet beton-ørken, til vandsports-mekka

I Assens har der tidligere ligget en sukkerfabrik. Sukkerfabrikkens bygninger blev ved lukningen i 2006  omdannet til fritids- og kulturinstitutionen Arena Assens. Området rundt om bygningerne har dog ligget ubenyttet hen, indtil Arena Assens og Assens Cable Club i 2022 byggede Syddanmarks første kabelbane til wakeboard og vandski. 

Det udeliv, banen har skabt, vil vi nu bygge videre på og skabe rammerne for et miljø, hvor alle kan samles og dyrke vandsport sammen. Det skal være et pulserende og energisk fællesskab, der opmuntrer til aktiv livsstil og skaber minder for livet!

Samarbejdspartnere

Den nuværende bane kunne ikke være blevet til noget uden hjælp fra fonde og firmaer, der har hjulpet os økonomisk eller med tid og materialer.

Vil du være med til at skabe en stor outdoor arena med en full size kabelpark? Skriv til os på info@assenscablepark.dk