Skolewakeboard

Skolewakeboard er et gratis tilbud til skoler i om at bruge kabelbanen i Assens til wakeboard i forbindelse med skolens idrætstimer.

Gratis i 2023 for de deltagende skoler

Skab fælles oplevelser på vandet, og lær at surfe på Fyns første kabelbane!

Projektet er gratis i 2023 for de deltagende skoler, idet projektet er finansieret af Region Syddanmarks kulturmidler samt Assens Kommune og Hempel Fonden.

Kontakt formand Mikkel Fog Holm-Nielsen på telefon +45 61339302 eller på info@assenscablepark.dk for at høre nærmere.

“Det var vildt sjovt at surfe på kabelbanen i Assens. Instruktørerne var gode til at guide os så vi alle havde nogle sjove timer”

Anja

En ny og anderledes måde at have skoleidræt på

Skolewakeboard er opstået ud fra et ønske om at tilbyde eleverne på regionens skoler en ny og anderledes måde at have skoleidræt på, og derigennem inspirere eleverne til et aktivt fællesskab og outdoorliv på vandet.

Hvordan fungerer det?

 • Wakeboard er for alle fra ca. 6. klasse og opefter (til gymnasie/højskole)
 • Kapaciteten pĂĄ vores bane er maks. 8 elever pĂĄ 1,5 – 2 timer – hvis der er flere elever end det vil eleverne opleve ikke at have nok tid pĂĄ banen.
 • Vi forventer at eleverne efter 2 * 1,5 times moduler, hvor de deler banen med 7 andre, vil have tilegnet sig grundlæggende færdigheder i wakeboard. Grundlæggende færdigheder indebærer:
  • Vandstart
  • Overfart til den anden ende af bassinet
  • Vending & returfart til udgangsstedet

Vores forslag til model

 • Planlæg at besøge Arena Assens & kabelbanen i alt 6 gange med den samme klasse.
 • Del en klasse pĂĄ 24 op i 3 hold af 8 elever.
 • Lav en rotationsordning, hvor eleverne ved hvert besøg skiftes imellem wakeboard, løbeture i jordbassinerne og klatring, ultimate, boldspil eller andet pĂĄ Arena Assens’ udendørsomrĂĄde.
 • Efter 6 besøg har alle elever haft 2 x wakeboard, 2 x løbeture og 2 x udendørsidræt.

Hvis ovenstĂĄende ikke kan lade sig gøre af logistiske ĂĄrsager er vi ĂĄbne for andre konstellationer – fx at besøge os i ½ dag med alle eleverne og køre flere rotationer samme dag.

Det praktiske

Omklædning og bad

Elever og lærere kan klæde om og bade i Arena Assens ca. 100 meter fra banen.

Transport
I budgetrammen er der afsat en lille pulje til transport. Vi opfordrer til, at elever og lærere sĂĄ vidt muligt fragtes gennem Fynbus’ gratisordning – den kan man læse mere om her.


Betaling
Det er gratis for elever og lærere at deltage i projektet i 2023.

Vi håber sammen med de deltagende skoler at kunne finde en økonomisk model der gør, at vi kan bære projektet videre i de følgende år.

SPONSORER

Skolewakeboard er gjort muligt takket været Region Syddanmarks Kulturmidler, Assens Kommune og Hempel Fonden.

SAMARBEJDENDE SKOLER

Skolewakeboard ville ikke været noget uden alle de modige skoler, lærere og elever, der lægger vejen forbi wakeboardbanen i Assens. Ind til videre har følgende skoler været på besøg.

Skriv til os på info@assenscablepark.dk eller ring på telefon +45 61339302, hvis du tænker at det kunne være noget for jeres skole.