Skolewakeboard

Skolewakeboard er et gratis tilbud til skoler om at bruge kabelbanen i Assens til wakeboard i forbindelse med skolens idrætstimer

Gratis i 2024 for de deltagende skoler

Skab fælles oplevelser på vandet, og lær at surfe på Fyns første kabelbane!

Projektet er gratis i 2024 for de deltagende skoler, idet projektet er finansieret af Region Syddanmarks kulturmidler samt Assens Kommune og Hempel Fonden.

Kontakt Jonas Ellebæk Petersen på telefon +45 22415870 eller på info@assenscablepark.dk for at høre nærmere.

0
elever prøvede banen i 2023 🎉

En ny og anderledes måde at have skoleidræt på

Skolewakeboard er opstået ud fra et ønske om at tilbyde eleverne på regionens skoler en ny og anderledes måde at have skoleidræt på, og derigennem inspirere eleverne til et aktivt fællesskab og outdoorliv på vandet.


Læs Lokalavisen Assens indlæg om skolewakeboard her.

Hvordan fungerer det?

 • Wakeboard er for alle fra ca. 6. klasse og opefter (til gymnasie/højskole)
 • Kapaciteten pĂĄ vores bane er maks. 8 elever pĂĄ 1,5 – 2 timer – hvis der er flere elever end det vil eleverne opleve ikke at have nok tid pĂĄ banen.
 • Vi forventer at eleverne efter 2 * 1,5 times moduler, hvor de deler banen med 7 andre, vil have tilegnet sig grundlæggende færdigheder i wakeboard. Grundlæggende færdigheder indebærer:
  • Vandstart
  • Overfart til den anden ende af bassinet
  • Vending & returfart til udgangsstedet

Vores forslag til model

 • Planlæg at besøge Arena Assens & kabelbanen i alt 6 gange med den samme klasse.
 • Del en klasse pĂĄ 24 op i 3 hold af 8 elever.
 • Lav en rotationsordning, hvor eleverne ved hvert besøg skiftes imellem wakeboard, løbeture i jordbassinerne, ultimate, boldspil eller andet pĂĄ Arena Assens’ udendørsomrĂĄde. Vi kan i ĂĄr ogsĂĄ tilbyde Stand Up Paddlesurf (SUP) som en aktivitet.
 • Efter 6 besøg har alle elever haft 2 x wakeboard, 2 x løbeture og 2 x udendørsidræt/SUP.

Hvis ovenstĂĄende ikke kan lade sig gøre af logistiske ĂĄrsager er vi ĂĄbne for andre konstellationer – fx at besøge os i ½ dag med alle eleverne og køre flere rotationer samme dag.

Det praktiske

Mødested og pakkeliste

Mødested er ved Caféen i Arena Assens. Her vil der være omklædning til våddragter. Husk at medbringe badetøj til at have inde under våddragterne, håndklæde, klipklappere, en drikkedunk, og evt. en varm jakke til at have udover våddragten hvis vejret er til den kolde side.

 

Transport
I budgetrammen er der afsat en lille pulje til transport. Vi opfordrer til, at elever og lærere sĂĄ vidt muligt fragtes gennem Fynbus’ gratisordning – den kan man læse mere om her.


Betaling
Det er gratis for elever og lærere at deltage i projektet i 2024.

Vi håber sammen med de deltagende skoler at kunne finde en økonomisk model der gør, at vi kan bære projektet videre i de følgende år.

SPONSORER

Skolewakeboard er gjort muligt takket været Region Syddanmarks Kulturmidler, Assens Kommune og Hempel Fonden.

Tak til skolerne for at sætte vandglæde på skoleskemaet

Skolewakeboard samarbejdende skoler

Skriv til os på info@assenscablepark.dk eller ring på telefon +45 22415870, hvis du tænker at det kunne være noget for jeres skole.